csapágy, ékszíj csapágy, ékszíj csapágy, ékszíj
csapágy, ékszíj

Rólunk


Jelszavunk : „A ZAVARMENTES ÜZEMELTETÉS BIZTOSÍTÁSA

 

Vállalkozásunk, az Uhlár Csapágy Kft. 1991 - ben alakult. Miután abban az időben a gördülőcsapágyak forgalmazásának területén hiány mutatkozott, ezért ésszerű és hosszú távú elképzelés eredményeképpen döntöttünk úgy, hogy megkezdjük e nagyon összetett és egy egészen egyedül álló gépészeti világ termékeinek forgalmazását.

Átlátva ezen csapágyak széles szortimentjét, nagy kihívás előtt állt a cégünk, hogy szakmailag és logisztikailag is megfeleljünk a vevőink igényeinek.

Miután akkoriban a magyar piacon minőségi csapágyakat az SKF ZRT. forgalmazott, amely a világ egyik vezető gyártója, egyenes út vezetett ahhoz, hogy a magas és minőségi színvonalú termékekkel lássuk el a vevőinket.1993-tól lettünk Szerződött Partnerei az SKF-nek. Rengeteg továbbképzésen, tanfolyamon, gyárlátogatáson, meetingeken át vezetett el az út addig, hogy cégünk az Uhlár Csapágy Kft. mind szakmailag, mind pedig korrekt beszállítóként legyen elismert.

Ez a kapcsolat több mint két évtizeden át szinte teljes egészében átszőtte üzletpolitikánkat.

Időközben azonban a piaci környezet újabb és újabb kihívásokat hozott. Olyan gyártmányok és felhasználók jelentek meg a piacon, amelyek igényei sokkal szélesebb palettát követeltek meg tőlünk. Az egyre jobban kiélesedő verseny megkövetelte az ár - érték arány optimalizálását mind a felhasználó mind pedig cégünk érdekében. Ezért további világszínvonalú beszállítókkal is felvettük a kapcsolatot, példát merítve a korszerű fejlett országok kereskedelmi képviseleteitől. AZ SKF-fel Szerződött Partneri viszonyunk 2014 februárjában megszűnt, de természetesen megbízható külföldi csatornákon keresztül továbbra is forgalmazzuk termékeiket.

Forgalmazói letüünk a német Schaeffler csoport termékeinek, amely a FAG, INA LUK és az ELGES márkák gyártója. Jó és megbízható, árban és minőségben is megfelelő gördülő és csúszó csapágyakkal rendelkeznek a japán gyártók is. A KOYO az IKO és az NTN márkák szintén a világpiac vezetői között helyezkednek el. Nem hiányozhat a palettánkról a szintén német GMN csapágy sem, amely a precíziós technika vezetőképviselője.

FIGYELEM !

A világhírű SKF egy jó példája annak, hogy egyre inkább elterjednek a hamisított csapágyak. De ez a többi híres és megbízható csapágymárkánál is igaz.

( A cikket írásunk végén olvashatják ! )

Így a FAG, INA, KOYO és a többi jóhírű gyártónak sok kellemetlensége származik ebből.

A minőségi csapággyártók jó hírének csorbítása , a felhasználók kárai, a vevő bizonytalansága és ami a legfontosabb, az a kár mely a termelések folyamán a csapágyak hibájából származik szinte felbecsülhetetlen.

Ezeket egy tapasztalt , piaci ismeretekkel rendelkező cég átlátja és felismeri .

Ezért is erőteljesen kérünk mindenkit, hogy alaposan gondolja át, hogy ár / érték arányban mi az ami drága és ami olcsó.

Itt jön be a régi de igaz mondás „ Az olcsó a drága „

Alaposan gondolják át és nézzék meg azt a forgalmazót , aki a piaci áraktól jelentősen eltér és olcsóbb áron kínálja ezen termékeit, mint a már tapasztalatokkal rendelkező konkurenciája !

Had írjuk meg ezt a konkrét példát, mely korábbi állításainkat igazolja !

Az SKF pert nyert egy hamis  csapágyakat áruló kereskedő ellen Görögországban. A rendőrségi rajtaütés során több tonna SKF-csapágyat találtak a forgalmazó raktárában, akivel évekre visszamenőleg nem üzletelt a svéd cég. A görög bíróság rendelte el a csapágyak megsemmisítését, melyet egy hulladéklerakó és újra hasznosító-telepen végeznek majd el. A mintegy több mint 10 ezer lefoglalt csapágy értéke meghaladta az egymillió eurót.

A megtévesztett vevők a remélt csúcskategóriás SKF-csapágyak helyett silány minőségű és rövid élettartamú alkatrészeket kaptak. „Örülünk, hogy az ügy végre lezárult, ez a cégre és ügyfeleinkre is jó hatást gyakorol majd. De továbbra is foglalkozni kell ezekkel , mert folyamatosan érkeznek különböző csatornákon be hazánkba is ezek a rossz minőségű termékek !

Cégünk  figyelmezteti vásárlóit, legyen óvatosak, mikor termékeket vásárolnak. Az átverés biztosan elkerülhető, ha megbízható és referenciákkal rendelkezőforgalmazóhoz fordulnak.

Az Uhlár Csapágy Kft. ezeket a felajánlásokat azon nyomban elutasítja és gyári műbizonylatokkal és forrásmegjelöléssel igazolja eredetiségüket !

Miután felhasználóink további felhasználási anyagokat igényeltek az alaptevékenységünket bővítettük az alábbi kínálattal.

Ékszíjak, fogasszíjak, laposzíjak

Az ékszíjak világában az olasz MEGADYNE és a német OPTIBELT márka, amely elsődlegesen a készletünket jellemzi, de más egyéb gyártók termékeinek forgalmazásával is foglalkozunk  ( pl. GATES , RUBENA, SAVA) . Szerves részei ezen családnak az ékszíjtárcsák , feszítőgörgők……….

Nagy hangsúlyt helyezünk a hajtástechnika összes elemeire, hiszen a complex kiszolgálás közös cél számunkra és vevőink számára is. Görgős láncok, lánckerekek, láncvezetők. IWIS , REYNOLD …Egyéb márkák a távol keletről..

 

Ragasztás, tömítés

Nagykereskedői vagyunk a HENKEL AG. - Loctite divíziójának. Ezen ragasztók és tömítők szintén elengedhetetlenül szükségesek a gyártás és a karbantartás területén.

 

Tengelytömítések ( szimmeringek )

Forgalmazzuk a SIMRIT, CORTECO , ERLING csúcsminőségű , valamit a szintén jó referenciákkal rendelkező más szimmering gyártók termékeit is.

 

Csapágyszerelő szerszámok, műszerek

A szakszerű csapágyszerelés elképzelhetetlen speciális szerszámok és
készülékek nélkül.

 

Csapágyak kenőanyagai

Tudta, hogy az esetek 36%-ában a nem megfelelő kenés okozza a csapágyak idő előtti meghibásodását?

A zsírkenésnek számos előnye van az olajkenéssel szemben, de a megfelelő zsír kiválasztása bonyolult folyamat. A kenési mechanizmusok megértése segít az adott alkalmazáshoz és a csapágy élettartamával szembeni elvárások kielégítéséhez legmegfelelőbb típusú és mennyiségű zsír kiválasztásában.

Ezen zsírok kiválasztásában, forduljon jól felkészült munkatársainkhoz, hiszen olvashatták és tapasztalhatták is, milyen fontos a jól megválasztott zsír alkalmazása egy-egy bizonyos környezetben.

Cégünk szigorúan ennek szellemében csak a nagy és világhírű gyártók által forgalmazott kenéstechnikai termékeket árusítja. A FAG, SKF, SHELL, TOTAL,  AGIP, a MOLYDAL és az OKS termékek találhatók meg boltjaink polcain.

 

Ipari kerekek, görgők

Elsősorban a BLICKLE és a TENTE márkájú minőségi kerekeket árusítjuk, de igény esetén más keleti gyártmányokat is beszerzünk.

 

Por és légzésvédelem

Jogosan szigorú munka és környezetvédelmi előírások, az emberi egészség elsődlegessége megköveteli a munkavédelem betartását. Cégünk nagy hangsúlyt helyez e gondolatok terjesztésére. Ezen por és légzésvédelmi eszközök gyártója az amerikai 3M, amely termékeknek is a forgalmazói vagyunk.

 

Szervíz

Az Uhlár Csapágy Kft. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ne csak egy terméket, hanem egy komplex szolgáltatást is biztosítson a felhasználó számára. A Schaeffler csoport mérnöki gárdájával karöltve szinte minden olyan kihívásra megtaláljuk a helyes választ, amely a jó tervezéstől a szerelésen és folyamatos karbantartáson, állapotfigyelésen át biztosítja a folyamatos üzemeltetést.

Ezekhez biztosítani tudjuk a legkorszerűbb különféle műszereket, berendezéseket, ha igény merül fel rá.   ( FAG, SKF )

Cégünk szerződéses kapcsolatban áll olyan szerviz csapattal, melynek referenciái komoly cégektől származik.

minőség - ár - logisztika - szakértelem.

Ezen feltételek határozzák meg a célkitűzéseinket.

Ennek szellemében állunk vevőink szolgálatára, megfelelő  raktárkészlettel, jól  képzett  áldozatkész munkatárssal, valamint olyan informatikai és logisztikai háttérrel, hogy partnereink nyugodt szívvel érezhessék :

Aki hozzánk jár, jó helyen jár ! 

 

 

 

csapágy, ékszíj